Kom til regenerative søndage med Halsnæs Filosoferer

Halsnæs Filosoferer inviterer til fire regenerative søndage, hvor vi udforsker hvad det ”regenerative” betyder og hvordan vi kan forstå os selv, vores aktive lokalmiljø og vores natur her i Halsnæs som del af et levende regenerativt system. Alle er velkomne.

De regenerative søndage foregår i Nørregade 61, Hundested (den gamle byrådssal), søndag d. 1/9, 22/9, 24/11  2024 og 19/1 2025 fra kl. 14:00-17:00. Der vil være kaffe/te, vand og lidt godt undervejs.

Udgangspunktet for de fire regenerative søndage er, at vi mennesker har skabt systemer der er ødelæggende for liv. Det regenerative handler om hvordan vi kan gendanne og genopbygge de levende systemer vi er del af. Hvordan revitaliser vi forbindelsen til os selv, hinanden og naturen her i Halsnæs, så vi efterlader nærende spor hvor vi har været?

Danmark har et stort potentiale for at være et regenerativt foregangsland, og her i Halsnæs er bevægelsen i gang. I Halsnæs Filosoferer ønsker vi at bidrage ved at holde rum for vigtige samtaler med borgere, virksomheder og organisationer i Halsnæs om de regenerative initiativer og deres potentialer. At filosofere kan i sig selv forstås som regenerativt (vi bliver mere levende og hele af det) og det er intentionen, at man som deltager på de fire søndage vil gå oplivet derfra og ud i vores lokalmiljø med nye indsigter, nye forbindelser og styrket virkelyst.

De fire søndage udgør et sammenhængende forløb, hvor vi hver gang filosoferer over det regenerative set i et nyt perspektiv – hhv. individ, social og natur. Den sidste søndag bruger vi på det, der undervejs har vist sig mest væsentligt for os. Formand Thomas Ryan Jensen og kasserer Kamilla Bergström, der er under uddannelse på Laura Storms Regenerative Academy, er værter og faciliterer de filosofiske samtaler med inviterede oplægsholdere.

Første regenerative søndag:

Væren ~ det livgivende indre D. 1/9 kl. 14:00-17:00 Dagens filosofiske gæst: Petra-Sofie Kempf, stifter af Core Energy og underviser i Embodied Leadership der understøtter nærvær, autenticitet og tryghed i kroppen

  • Introduktion til forløbet
  • Filosofi som regenerativ praksis
  • Introduktion til det regenerative paradigme
  • Væren – den måde vi er til stede i os selv, vores væren, præger vores måde at være til stede i verden. Vi øver os i tilstedeværelse.

Anden regenerative søndag:

Social ~ levende systemers kultur D. 22/9 kl. 14:00-17:00 Dagens filosofiske gæst: Klaus Bakdal, forfatter til bogen Den Regenerative Organisation og konsulent hos Promentum.

  • Introduktion til det regenerative i et organisatorisk, socialt og systemisk perspektiv
  • Hvad består Halsnæs’ regenerative system af, hvilke elementer skaber helheden og holder det levende?
  • Hvordan opleves det og hvordan kan vi blødgøre grænser og styrke sammenhænge? Vi søger at illustrere Halsnæs som regenerativt system gennem kortlægning

Tredje regenerative søndag:

Natur ~ foranderlig, cyklisk og rytmisk D. 24/11 kl. 14:00-17:00 Programændring: Dagens filosofiske gæst bliver Henrik Rødgaard fra Danmarks Vilde Natur, der vil dele sine tanker og erfaringer med Rewildering.

  • Introduktion til den regenerative forståelse af naturen
  • Hvordan arbejder vi MED naturen gennem årstider, elementerne, døgnrytmer, liv og død?

Derfra bliver der rum og rammer til fælles filosofi og vi runder dagen af med at pejle os ind på den sidste filosofiske søndag som bliver d. 19/1-25.

Fjerde regenerative søndag:

Åben… D. 19/1 2025 kl. 14:00-17:00 Den sidste regenerative søndag står åben.

Vi finder sammen ud af hvad der er vigtigt, hører jeres refleksioner om hvad der lever eller behøver næring, og tilrettelægger dagen derfra.

Tilmelding: Entré pr gang. 50,- eller 40,- hvis du er medlem. For alle 4 søndage 175,-for ikkemedlemmer, og 150,- for medlemmer. Betaling kan alene ske via mobilepay på 940182 eller bankoverførsel på 0553 0000122992 i Sparekassen Sjælland. Vi tager IKKE imod kontanter.

Tilmelding er nødvendig og sker ved at sende en mail til hals.filo@gmail.com hvor du angiver dit navn og hvilken/hvilke dage du ønsker at deltage. Vi vil helst at du deltager i hele forløbet, så vi kan opbygge en fælles og tværgående forståelse – men det er ikke et krav.