Hvordan former erindring vores fællesskaber?
Halsnæs filosoferer inviterer til en spændende aften i Karl-E, hvor de sammen med filosof Line Ryberg Ingerslev vil forsøge at besvare nogle af de spørgsmål, som knytter sig til vores fælles erindring.
Hvordan formes den kollektive erindring og hvordan fornys den? Levende erindringer former vores fællesskaber og traditioner. Hvordan er vores fællesskaber netop blevet som de er?
Line Ryberg Ingerslev er Ph.d. i filosofi fra Københavns Universitet. Hun arbejder på Center for Subjektivitetsforskning, hvor hun undersøger forholdet mellem selvforståelse og kollektiv erindring. Hun har tidligere beskæftiget sig med temaer som irrationalitet, vaner, svækket handlekraft og sorg.
I sit foredrag vil Line Ryberg Ingerslev undersøge, hvordan kollektiv erindring formes og hvordan den fornys. Vi er omgivet af levende erindringer, der former vores fællesskaber og traditioner. Samtidig kan vi undre os over, hvorfor og hvordan vores fællesskaber netop er blevet sådan, og spørge os selv, om de skal blive ved med at være det. Sådan spørger vi, når vi på ny udformer en kanon over klassiske, litterære værker eller når vi diskuterer mindesmærker, hvis ubehagelige, historiske skygger vi gerne vil gøre op med.
Den kollektive erindring findes ikke kun på museer eller biblioteker, den formes og fornys, når vi i fællesskab svarer på de spørgsmål, der hænger sammen med den menneskelige historicitet.
Tid: 14. maj kl. 19.00 – 21.00
Sted: Karl-E, Nørregade 22e, 3300 Frederiksværk.
Pris: 60 kr (inkl. kaffe) – medlemmer: 40 kr. Betaling ved indgangen.
Tilmelding på: halsnaesfilosoferer@outlook.dk
For yderligere oplysninger, kontakt:
Niels Andersen, niels.andersen@icloud.com tlf: 61 66 04 92