Vi viser i samarbejde med Hundested Kino den engelske film fra 1992, ”Orlando”, der baserer sig på romanen af samme navn af Virginia Woolf.

Nearly Three Decades Later, Sally Potter's 'Orlando' Is More Topical Than  Ever | Vogue

En anmeldelse fra https://www.rogerebert.com/reviews/orlando-1993 indeholder bl.a.. følgende:

”Den engelske instruktør Sally Potter har stået for en elegant filmatisering af romanen, som er skrevet i 1928. Der er ikke et egentligt plot eller historie, filmen opstiller snarere en vision om den menneskelige eksistens, og stiller samtidig en række spørgsmål:

  • Hvad betyder det at blive født som kvinde eller mand?
  • At blive født i den ene eller den anden tidsperiode?
  • At blive født rig eller fattig, eller i det ene eller det andet land?

De fleste af os vil aldrig finde ud af det.

Vi sidder fast i os selv, og så længe vi lever, ser vi verden gennem de samme øjne, og forstår den ud fra den samme følsomhed. Vi kan lære og udvikle os, men alt det, der gør os til os selv, bliver plantet i os i en tidlig alder, og vil aldrig rokke sig ud af stedet. ‘Orlando’ forsøger at vise os, hvad der sker, når rammerne for vores liv ændres radikalt.”

Filmen følger den mystiske og myteomvundne Orlando, som bevæger sig ubesværet igennem århundrederne. Filmen begynder i 1500-tallets elizabethanske London og slutter d. 11. oktober 1928, der er den dag, romanen udkom på The Hogarth Press.

Filmen vises lørdag d. 25. september 2021 kl. 15.00 i Hundested Kino.

Filmen vises i det samarbejde, som Hundested Kino har med Cinemateket, og der vil være en indledning, hvor der fortælles om filmen – set ud fra et filmisk synspunkt. – Efter filmen vil der være mulighed for at tale om den, dog er der ikke denne gang et decideret oplæg om den filosofiske side af filmen – der lægges op til fri samtale.

Billetter købes her: https://www.hundestedkino.dk/movie_details/6463_date=2021-09-25