I samarbejde med Hundested Kino viser Halsnæs Filosoferer storfilmen ”The Tree of Life” lørdag d. 22. oktober kl. 15.00–17.30.

Terrence Malick viser os en verden med to veje: Naturens vej og nådens vej. Sådan lærte Jack at se og forstå tilværelsen af sine forældre. Som voksen (Sean Penn) tænker han tilbage på sin opvækst hos den autoritære far (Brad Pitt) og den kærlige mor (Jessica Chastain). Selv har Jack tilsyneladende valgt et liv uden megen plads til livets store øjeblikke – til det, der ikke kan måles og vejes. Et liv hvor kærlighed og barmhjertighed synes fraværende. I tanken rejser han tilbage, til da han var et barn, som voksede op og lærte at se på sin far som et menneske, der begik fejl, og på sin mor som en kvinde, der elskede uden ophør. Han husker billeder, oplevelser og øjeblikke, som formede ham. Han erindrer sin bror, som han voksede op med, men hvis tidlige død fik en måske større betydning for ham, end han selv ved. At Jack i sine tanker vender tilbage til der, hvor han selv kommer fra, bliver til en film om derfra, hvor alting kommer fra; en film om skabelsen, om kærligheden, sorgen, håbet og – ja, meget mere.

Det er vanskeligt at yde en film som “The Tree of Life” retfærdighed med ord. Det kan faktisk være helt vanskeligt at fortælle, hvad den handler om. fordi der er tale om en visuel film af en helt særlig art, som kommunikerer mere i stemninger og billeder end i ord.

Instruktørens kristne udgangspunkt ses i filmens indledende citat fra Jobs Bog (38: 4-7), hvor Gud og Guds visdom sættes over menneskets. Derfra foldes filmen ud, og vi får lov til at se skabelsen, kærligheden, familien som velsignelser, der blidt regner ned fra oven. Ikke desto mindre er der tale om velsignelser, som kan være svære at forstå, og derfor ser vi også Jack stå i en moden alder og overveje sin tilværelse, alt imens han tænker over det, han fik med hjemmefra.

“The Tree of Life” er mageløs smuk. Sjældent ser man billedmeditationer, der handler om, hvor smukt og hvor svært livet kan være på en gang – og endnu sjældnere findes de med en erkendelse af, at nådens vej er en realitet.

Se den – hvis du har lyst til at få et bud på, hvordan livets gåde skal forstås – og se den endelig på det store lærred, hvis du kan. Dette er en af den slags film, der laves umanerligt få af.

Før filmen vil der være et kort oplæg, som fokuserer på de filosofiske aspekter, og bagefter vil der være mulighed for udveksle reaktioner.

Billet kan bestilles på: https://www.hundestedkino.dk

For yderligere oplysninger, kontakt: Niels Andersen, niels.andersen@icloud.com, tlf: 6166 0492