Ph.d., cand. mag. Kim Gørtz fortæller om regenerativ filosofi 15. januar 2024 kl. 19-21. Arrangementet er en del af projekt ”OPLYST” i Hundested.

Det ’regenerative’ er på flere og fleres læber; man taler om ‘den regenerative bevægelse’, om det kommende ´regenerative paradigmeskift´, man læser om regenerativ ledelse, regenerativt landbrug, regenerativ arkitektur, og ligefrem om regenerativ økonomi og regenerativ kapitalisme, m.m. – Der er noget som trender, vokser og udfolder sig her. Så det store spørgsmål er; hvad er ‘det regenerative’?

Ordet synes at dække over eller pege i retning af genoplivelse, genopbyggelse, gendannelse, genforbindelse – og ligefrem om genfødsel; hvad er det som er nedbrudt, slidt op – og hvordan kommer man sig – endda som forvandlingsproces? Spørgsmålene er mange – og svarene knap så mange; – hvordan arbejder man regenerativt, hvordan lever man regenerativt, etc.? Er det “gammel vin på nye flasker”; et konsulent-hype – eller hvad er det nye her – og hvordan skal man gøre? Kom og deltag i debatten om denne bæredygtighed version 2.0.

Oplægget kredser om hvad filosofien kan siges at være i ‘det regenerative’, og hvad der udmærker en filosofi, når den er regenerativ. Begrebet om ‘det regenerative’ perspektiveres fra nogle praksisfilosofiske dimensioner – og der gives nogle bud på den regenerative ontologi og den regenerative epistemologi. Nogle refleksioner udforsker hvad der kendetegner regenerative dialoger – i en begivenhedsfilosofisk kontekst. De undersøgende indgange tilstræber at munde ud i en række spørgsmål til refleksion og diskussion hos, blandt og med publikum.

Kim Gørtz, Ph.d., cand. mag. i filosofi fra Københavns Universitet. Akademi-direktør på “Det nye protreptiske ledelsesakademi”. Centerleder i “Center for regenerativ filosofi”. Partner og chefkonsulent i Promentum. Forfatter til over 40 bøger og i de seneste år en del artikler og indlæg om ‘det regenerative’. Flittig foredragsholder, underviser m.m.

Sted: X-Porten, Nordre Beddingsvej 39, 3390 Hundested

Tilmelding: halsnaesfilosoferer@outlook.dk

Pris: kr. 60 og medlemspris kr. 40. Der kan købes kaffe, te og kage.