I begyndelsen af 2020 forudså meget få at noget så altomvæltende som corona ville angribe verden. Virussen påvirker nu mennesker – og dyr – i alle hjørner af kloden.

I 2020 har vi oplevet at hverdagen og samfundet med timers varsel kunne antage nye, ukendte former. Nogen har kaldt corona en fremkaldervæske, som har vist os selv, vores liv og civilisation på måder, vi ellers ikke kunne se.

Hvad er det vi har set, lært og forstået af corona – og hvilken betydning ønsker vi det skal have? Og hvad har lært af de andre overraskende udviklinger og pludselige brud, f.eks. MeToo, som 2020 indtil nu har bud på?

Det vil vi bruge årets sidste filosofiske aften til at filosofere over. I Halsnæs filosoferer ønsker vi at alle deltager i dialogen, derfor vil aftenen som vanligt skifte mellem indledende oplæg, strukturerede samtaler og eftertænksomme øvelser.

Obs: Hensigten med aftenen er ikke at fortælle detaljerede personlige historier eller fremføre politiske holdninger, men derimod at filosofere åbent og nysgerrigt over året; Hvad har 2020 vist os om vores måder at forstå verden og os selv på? Og hvad ønsker vi at bruge de erkendelser til?

Pris for deltagelse (incl. kaffe/te): 50 kr – reduceret pris for medlemmer: 30 kr. Betaling sker ved indgangen – om muligt med mobile pay for at reducere smitterisikoen.

Tid & sted: ????? kl. 19.00 i Gjethuset, Gjethusgade 5, 3300 Frederiksværk.

Ps: Der er ikke krav om tilmelding. Men vi vil prioritere, at de, der har tilmeldt sig, får plads. Så har vi fx 50 tilmeldinger, og der kun er plads til 70 i Gjethuset, så vil vi kun lukke de 20 første ind af dem, der måtte komme uden at have tilmeldt sig.

Arrangementet er i samarbejde med Gjethuset.

Tilmelding kan ske her: 

Jeg vil gerne deltage i arrangementet om det vanvittige 2020:

2 + 12 =