Opslag fra foreningens medlemmer om hvad man kunne tænke sig at filosofere videre over

Du får mulighed for at kommentere et opslag, hvis du klikker på titlen. (Se eventuelt uddybende vejledning her: Minivejledning – alle

Hvis du er medlem af foreningen, kan du, ved at bruge linket nederst på siden, logge dig ind på hjemmesiden og lave et opslag om, hvad du gerne vil filosofere over. Du kan læse i vejledningen her, hvordan du gør: Minivejledning – medlemmer (Det er desværre en anelse bøvlet, men vejledningen er ret udførlig.)

Alternativt kan du også sende en mail til hjemmesideadministratoren (sten@bøgermeddybde.dk) og bede ham oprette opslaget for dig.

Du kan både lave opslag om emner, som du gerne vil have, at der bliver lavet et fælles arrangement om; og om emner, hvor du måske bare vil finde et par andre, så I i en mindre gruppe kan tale nogle gange om emnet.

Hvis det sidste er tilfældet (en mindre gruppe):
Når den, der har lavet opslaget, skal aftale nærmere med de interesserede, om hvordan man rent praktisk vil begynde at filosofere sammen, kontakter opslagsforfatteren dem,d er har kommenteret.
Hvis de, der har kommenteret opslaget og som er interesserede, har skrevet deres mailadresse i selve kommentarteksten, sker kontakten via denne.
Hvis du kommenterer et opslag, men ikke ønsker at have din email-adresse liggende synligt på hjemmesiden, kan den, der har lavet opslaget, istedet få oplyst mailadresserne på dem, der har kommenteret opslaget, hos hjemmesideadministratoren (sten@bøgermeddybde.dk).

22. og 28. august: Byg dit eget filosofiske mini-manifest

Halsnæs filosoferer… deltager på Halsnæs Kommunes Kulturligvis-festival de to sidste weekender i august på Bøgebjerggård.

Udover at høre mere om foreningen og dens aktiviteter, får du mulighed for at bygge dit eget, personlige filosofiske minimanifest ud fra en række filosofiske udsagn, som du vælger imellem.

Manifestet er lige til at tage med hjem, og det er ganske gratis. Og det vil indeholde forslag til, hvordan man i bøger, film eller musik kan få uddybet hvert enkelt filosofiske udsagn.

Du kan møde os søndag 22. august og lørdag d. 28. august, begge dage kl. 13-16, på Bøgebjerggård, Industrivej 17, Hundested. Ingen tilmelding, mød blot op!

Du kan læse mere om Kulturligvis på https://www.kulturligvis.dk/ og https://sn.dk/Halsnaes/Boegebjerggaard-vil-syde-og-boble-af-kultur/artikel/1461146.

 

 

8/5 – Filosofi & film: Retfærdighedens ryttere

I samarbejde med Hundested Kino viser vi Anders Thomas Jensens film ”Retfærdighedens ryttere”, som er en moderne fabel om fællesskab, universets tilfældigheder… og ja, selve livets mening.

Filmens udgangspunkt er, at den udstationerede militærmand Markus må tage hjem til sin teenagedatter Mathilde, da hans kone dør i en tragisk togulykke. 

Det ligner en tilfældighed, indtil matematiknørden Otto dukker op med sine to excentriske kollegaer Lennart og Emmenthaler. Otto var selv passager på det forulykkede tog og er overbevist om, at nogen må stå bag. 

Som indicierne hober sig op, står det klart for Markus, at det måske var et nøje orkestreret attentat, som hans kone tilfældigt blev offer for. 

Filmen vises lørdag d. 8. maj 2021 kl. 15.00 i Hundested Kino, og efter filmen vil der være mulighed for en god samtale om filmen – guidet af formanden for ”Halsnæs filosoferer…” Thomas Ryan Jensen.

Yderligere information om filmen: https://www.kino.dk/film/r/re/retfaerdighedens-ryttere 

Billetter købes her: https://www.hundestedkino.dk/order_movie_ticket/1034

Følelser

Følelser kan være noget frygteligt tvivlsomt noget at tage afsæt i, når man skal tage vigtige beslutninger, for vores følelser kan være meget svingende, og uden ret fast grund under sig. På den anden side er vores følelsesmæssige oplevelser ofte det, der virkelig giver livet værdi. Hvad er følelser egentlig for noget, og hvordan bruger man dem bedst?
Måske vi kunne komme mere i dybden med begrebet på en fælles samtalesalon?